Voeding en gezondheid

We leveren een bijdrage aan een gezonde voeding, met aandacht voor goede voedingswaarden en smaak van voedingsmiddelen. We zetten ons in voor zinvolle levensmiddelenwetgeving op nationaal en Europees niveau. We bespreken en coördineren onze activiteiten binnen de werkgroep Voeding en gezondheid en de projectgroep Verantwoord frituren.

In de periode 2018-2020 richt MVO zich onder meer op het volgende: 

  • Zorgen dat wetgeving zinvol is voor de samenleving en voor de sector en tegelijkertijd praktisch toepasbaar, bijvoorbeeld het convenant over de verrijking van margarines met vitamine D.
  • Het volgen van de wetenschap en de richtlijnen die op basis van de wetenschap worden geformuleerd, zoals de WHO richtlijnen voor SAFA en TFA of de nieuwe normen voor voedingsstoffen van de Gezondheidsraad.
  • Het uit laten voeren van analyses, bijvoorbeeld met betrekking tot de vetzuursamenstelling van oliën of met betrekking tot de consumptiegegevens van de NL bevolking.
  • Het stimuleren van gezondere oliën- en vetten producten, of het nu om ingrediënten of om eindproducten gaat. Dit met behoud van smaak en structuur van een product. Oliën en vetten zijn een essentieel onderdeel van een gezond dieet en zorgen voor een aantrekkelijk eindproduct.
  • Het verspreiden van kennis over de natuurlijke oorsprong van oliën en vetten, over de gezonde keuze, over de functionele eigenschappen ervan en over de (te lage) consumptie van smeer- en bereidingsvetten. Voor de jeugd worden lessen verzorgd binnen het publiek-private programma van 'Smaaklessen'.
  • Het geven van informatie aan specifieke doelgroepen zoals diëtisten (achtergrondinformatie) en horeca ondernemers (campagne Verantwoord Frituren) via verschillende kanalen.

 

Nieuws

  1. 8 november 2018 | Voeding en gezondheid

    Verantwoord Frituren nu ook op facebook en Instagram

  2. 26 oktober 2018 | Voeding en gezondheid, Circulaire economie

    De mogelijkheden van goudsbloemolie in voedsel en biobased producten

  3. 15 mei 2018 | Voeding en gezondheid

    WHO richtlijn voor het verminderen van transvetzuren in de voeding

  4. 5 april 2018 | Voeding en gezondheid

    Aanmeldingen stromen binnen voor MVO gastlessen binnen Voedsel Educatie Platform

Al het nieuws