Home
Zoeken Menu

INFORMATIEMATERIALEN

Onze artikelen zijn via onderstaande formulier te downloaden en gratis te bestellen voor diëtisten, praktijkondersteuners, JGZ-professionals en andere geïnteresseerden.

Infokaart HDL en LDL Cholesterol

Infokaart over de invloed van vetten in de voeding op het chosterolgehalte. Hulpmiddel voor gezondheidsprofessionals bij het uitleggen van het cholesterolmetabolisme. 

Download de infokaart.

Infokaart Inname en Voedingsnormen vetten en vetzuren

Informatiekaart met daarin de huidige innnamecijfers en de normen van de Gezondheidsraad ten aanzien van vetten en vetzuren. De nieuwste gegevens van de VCP 2012 - 2016 zijn hierin verwerkt!

Download de infokaart.

Infokaart Omega-3 vetzuren: ALA, EPA en DHA

Deze infokaart geeft een overzicht van de laatste wetenschappelijke stand van zaken over de gezondheidseffecten van omega-3 vetzuren en achtergrondinformatie.

Download de infokaart.

Infokaart Plantensterolen: werking en effect

Infokaart over de werking en het effect van plantensterolen. 

Download de infokaart.

Infokaart Transvetzuren geen volksgezondheidsissue meer

Wat zijn transvetzuren en waarom zijn ze schadelijk? Waarom zet de industrie zich in ze uit de voeding te halen? In de infokaart staan de feiten op de rij.

Download de infokaart.

Draaischijf Oliën en vetten

Draaischijf waarmee je de vetzuursamenstelling van veel gebruikte smeer- en bereidingsvetten kunt vergelijken. En met informatie over oliën en vetten in een gezonde voeding.

Infokaart: Bereiden en smeren

Infokaart over hoeveel smeer- en bereidingsvetten te gebruiken bij de brood- of warme maaltijd en wat de invloed van die vetten is op de gezondheid. Met handige foto's.

Download de infokaart

Consumentenfolder

Folder met heldere uitleg over waarom vetten en oliën onderdeel uitmaken van een gezonde voeding. De folder bevat leuke weetjes.

Download de folder  

Infokaart Oliën & Vetten en Verhitting

Deze infokaart gaat in op het gebruik van oliën en vetten om voedsel in te verhitten. Je kunt lezen welke olie en vetproducten geschikt zijn voor verhitting en hoe de gunstige eigenschappen zo goed mogelijk behouden blijven. Download de infokaart.