Vandemoortele laat tijdens Girlsday meisjes kennismaken met techniek

Net als in 2017 opende Vandemoortele in 2018 haar deuren van de productielocatie in Zeewolde voor meisjes in het kader van Girlsday. Meisjes van 10 tot 15 jaar konden een kijkje nemen in de fabriek, bij de technische dienst en in het laboratorium. Zo maken de meisjes kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Girlsday 2018 vond plaats op donderdag 12 april 2018.

Wat is Girlsday?
Girlsday is een initiatief van VHTO, het landelijk expertisebureau dat zich inzet om de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten. Girlsday biedt de meisjes een kans om zich goed en breed te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden door rond te kijken bij bedrijven en kennis te maken met beroepen waaraan zij misschien nog nooit hebben gedacht. Bij Vandemoortele zien de meisjes hoe technologie wordt toegepast in de bedrijfsprocessen, leren ze dat er bijna geen beroep of functie meer denkbaar is zonder technologie en ervaren ze hoe zij daar ook zelf een rol in kunnen spelen. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal die dag voor hen worden georganiseerd.

Diversiteit
Door deel te nemen aan het initiatief van Girlsday laat Vandemoortele aan jonge meisjes zien hoe breed en leuk techniek en technologie is. Vandemoortele vindt het vergroten van het arbeidspotentieel belangrijk en onderstreept met de deelname aan Girlsday de meerwaarde van diversiteit. De vraag naar gekwalificeerde technici neemt toe, maar creatieve en goed geschoolde bètatechnici zijn lastig te vinden. Weliswaar kiezen meer vrouwen voor technische studierichtingen, maar te weinig stromen er nog door naar de technische sector. Vorig jaar deden bijna 11.000 meisjes en honderden bèta-, technische en ICT-bedrijven en -afdelingen mee aan Girlsday. Daar ontmoetten ze ook vrouwelijke professionals in deze sectoren.

Over Vandemoortele
Vandemoortele is een familiebedrijf uit België. In ruim 100 jaar is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal voedingsmiddelenbedrijf. Bij de consument in Nederland is Vandemoortele vooral bekend van merken als Diamant, Reddy en Gouda’s Glorie. Naast voor onze sector bekende producten zoals margarines, culinaire oliën en vetten, concentreert de onderneming zich op de categorie Bakkerijproducten. Vandemoortele maakt producten voor consumenten, maar ook ingrediënten die gebruikt worden door chefs, bakkers en industriële voedingsproducenten. Met 5.200 medewerkers is het bedrijf actief in 12 Europese landen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gent, België. In Nederland zijn het verkoopkantoor en de productielocatie gevestigd in Zeewolde. Hier werken ongeveer 150 mensen. Meer informatie over Vandemoortele vindt u op hun website.