Home
Zoeken Menu

TOPKEURMERK VOOR PALMOLIE

Het keurmerk van de Round Table on Sustainable Palm Oil (RSPO) is door Milieu Centraal aangemerkt als een van de 11 topkeurmerken in Nederland. In levensmiddelen die het RSPO logo dragen is duurzame palmolie verwerkt.

Een overvloed aan logo’s is voor mensen die boodschappen doen onoverzichtelijk. Daarom heeft Milieu Centraal, op verzoek van het ministerie van Economische Zaken, kritisch gekeken naar het aantal voedingskeurmerken in Nederland. Bij de toets die de merken hebben moeten doorstaan, is gekeken naar strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en hoe goed de toekenning van de merken en logo's wordt gecontroleerd. Van alle duurzaamheids- keurmerken voldoen er 11 topkeurmerken aan de strenge eisen.

Palmolie is de meest gebruikte plantaardige olie in de wereld. Het wordt in heel veel producten verwerkt. Voorbeelden zijn margarines, koekjes en ijs, maar ook in producten als lippenstift en shampoo zit vaak palmolie. Het is van groot belang dat palmolie duurzaam wordt geproduceerd.

Voor duurzame palmolie gelden internationale normen. De Nederlandse oliën- en vettensector heeft actief bijgedragen aan de totstandkoming en vormgeving van de internationale normen van de RSPO. Inmiddels is 84% van de palmolie die door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt duurzaam.

Meer informatie over duurzame palmolie vind je hier.

 

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

gewas

89 procent van de palmolie in Nederland is duurzaam

Van alle palmolie die in 2018 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 89% duurzaam geproduceerd. Maar wat is duurzame palmolie eigenlijk?