3 februari 2015

Remia koopt Yil'driz

Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam Yil’driz, is vanaf 1 februari 2015 in handen van Remia. Ondernemer Bram Muilwijk heeft zijn bedrijf verkocht om zich volledig te kunnen richten op de ontwikkeling van nieuwe voedingsconcepten. Muilwijk: ‘Ik ben meer conceptontwikkelaar en ondernemer dan iemand die op de winkel past. Ik heb er alle vertrouwen in dat Remia het marktaandeel van Yil’driz verder kan laten groeien.’ Algemeen directeur Karel de Rooij van Remia wil de sauzen van Yil’driz blijven voeren onder de bestaande merknaam. ‘Door de overname breiden we het merkenportfolio van Remia uit en verstevigen we onze sauzenpositie’, aldus De Rooij.

Yillys Food Concepts B.V. werd in 2008 opgericht door ondernemer Bram Muilwijk, die een gat in de markt zag voor vloeibare sambalsaus en Turkse knoflooksaus. Hij kreeg de smaak te pakken en breidde zijn assortiment exotische sauzen fors uit. In 2013 werden de wereldsauzen van Yil’driz bekroond met een ‘Wheel of Retail’; de belangrijkste award voor de voedingsmiddelenindustrie, die jaarlijks wordt toegekend door Nederlandse supermarktketens. Vandaag de dag zijn de wereldsauzen van Yil’driz verkrijgbaar in vrijwel alle supermarkten.

Aanwinst
Karel de Rooij van Remia is verheugd over de overname. ‘In vijf jaar tijd heeft Yil’driz een aandeel in de markt van fondue/barbecue-sauzen weten te realiseren van ruim 15%. Dat is in deze tijd en in deze markt een knappe prestatie’, aldus de Rooij. ‘Het assortiment wereldsauzen en culinaire mayonaises van Yil’driz omvat een groot aantal smaken, die voorheen niet verkrijgbaar waren in de retail. Ook als het gaat om smaakvariatie is Yil’driz een aanwinst voor Remia.’

Toekomst
Ondernemer Bram Muilwijk kijkt met een goed gevoel terug op de periode waarin hij het merk Yil’driz op de kaart zette en heeft vertrouwen in de toekomst. ‘Ik heb mijn bedrijf verkocht in de verwachting dat Remia, met haar brede merkervaring, in staat is om het merk Yil’driz verder te laten groeien. Zelf krijg ik nu de ruimte om nieuwe voedingsconcepten te ontwikkelen en te realiseren. Uiteraard hoop ik hiermee het succes van Yil’driz te evenaren.’

Remia
Remia is een van de bekendste sausmerken in Nederland. Het gelijknamige bedrijf produceert sauzen, margarine en vetten voor consumenten, horeca en industriële afnemers. In 2010 nam het bedrijf De Marne’s Fabrieken BV over van het Franse Gyma, waarna in 2011 de sauzenactiviteiten van Van Dijk werden ingelijfd. Het bedrijf voert de merknamen Remia, De Marne, Gouda’s Glorie en Yil’driz en is daarnaast actief op het gebied van private label. Remia telt ruim 400 werknemers en exporteert vanuit Den Dolder naar meer dan 90 landen.

Laatst gewijzigd: 3 februari 2015