Home
Zoeken Menu

RABARBERCAKE MET VLOEIBARE MARGARINE

Met vloeibare margarine kun je heerlijke cakes bakken. Bijvoorbeeld deze frisse cake met de zoetzure smaak van rabarber en een vleugje vanille.

Ingrediënten

100 g vloeibare margarine
200 g suiker
2 eieren
150 ml vanilleyoghurt
1 el citroensap
1 tl vanille-extract

200 g rabarber (2 stengels)
2 zakjes vanillesuiker

250 g bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier (belangrijk!). Snijd de rabarberstengels in kleine stukjes en bestrooi deze met vanillesuiker. Laat even intrekken. Mix de vloeibare margarine met de suiker tot een luchtige lichtgele massa en voeg hier één voor één de eieren aan toe. Klop nog even door en voeg daarna de vanilleyoghurt, het vanille-extract en de citroensap toe. Roer in een andere kom het bakpoeder en het zout door de bloem en zeef het boven de kom met het margarinemengsel.
Schep alles luchtig door elkaar met een spatel (niet meer mixen), voeg als laatste de rabarberstukjes toe en verdeel het beslag over de vorm. Bak 55 - 60 minuten, tot de cake mooi bruin is en veert als je erop drukt. Laat de cake afkoelen in de vorm en keer om. Verwijder voorzichtig het bakpapier.

Elke week vóór het weekend een recept voor een overheerlijk gerecht met goede vetten? Volg vettefeiten op Instagram!

 

 

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

Recept

Koffietaart met walnoten

Toegegeven, het is een caloriebom, maar als je iets te vieren hebt gaat er niets boven een zelfgemaakte taart. Wij maakten ‘m met zachte vetten. Net zo lekker als het origineel van Jamie Oliver, maar gezonder.

RECEPT

Zelfgemaakte mayonaise

Maak je zelf wel eens mayonaise? Het is makkelijker dan je denkt en heel erg lekker. Maak je eigen variant met bijvoorbeeld dragon of knoflook. Als je dit recept volgt, lukt het altijd!

Recept

Zelf margarine maken

Margarine maak je met een aantal simpele ingrediënten. Het is makkelijker dan je denkt. Door zelf extra's toe te voegen maak je iets bijzonders, bijvoorbeeld bieslook- of zelfs truffelmargarine.