Home
Zoeken Menu

OLIE MAAKT KOFFIEBEKERS RECYCLEBAAR

Je zou het misschien niet denken, maar papieren wegwerpbekers zijn minder milieuvriendelijk dan plastic bekertjes. Door het plastic laagje aan de binnenkant van de beker kunnen de papieren bekers niet worden gerecycled, en zijn er voor het maken van het papier van de bekers veel bomen nodig. Want we gooien jaarlijks 200 miljard papieren bekers weg.

Nieuwe coating

Plantaardige oliën kunnen daar verandering in brengen. Op basis van plantaardige olie en gebruikte PET-flessen is een coating ontwikkeld, die ervoor zorgt dat papieren koffiebekers herbruikbaar zijn. De coating houdt papiervezels intact door ze te beschermen tegen water, vet en ander vocht.

Melkpakken en verhuisdozen

De coating is bruikbaar voor vrijwel alle soorten papier en zorgt ervoor dat het papier gewoon geschikt blijft voor hergebruik. Daardoor kunnen in de toekomst niet alleen papieren koffiebekers, maar ook melkpakken, verhuisdozen en maaltijdborden voortaan gewoon bij het oud papier. Ook de coating zelf is milieuvriendelijk. Door het gebruik van plantaardige oliën en gerecyclede PET-flessen, is de coating 100 procent afbreekbaar.

 

 

Deel deze pagina: