Overzichtspagina

  1. 3 februari 2020

    Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2020 geopend

    Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.
    Lees meer
  2. 19 december 2019

    De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 19 december 2019 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  3. 28 november 2019

    Het Nutri Score logo brengt in zijn huidige vorm vooral verwarring voor de consument

    Op donderdag 28 november heeft het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend gemaakt bij monde van Staatssecretaris Paul Blokhuis welk voedselkeuzelogo verkozen wordt binnen Nederland. Uit een proces van ongeveer een jaar is het Nutri Score logo als beste uit de bus gekomen.
    Lees meer
  4. 19 november 2019

    ‘Vette’ update van NEVO-online

    De nieuwe uitgave van de online Nevo-tabel bevat recente analysegegevens over oliën, vetten en vetzuren uit onderzoek van WUR in samenwerking met MVO. Ook de gegevens over margarines en bak- en braadproducten in deze uitgave zijn vers van de pers.
    Lees meer
  5. Eerste aanmeldingen komen binnen voor MVO gastlessen Voedsel Educatie Platform

    Ook in 2019 verzorgt MVO gastlessen op basisscholen in Nederland binnen de Smaakmissie ‘Olie & Vet’ van het Voedsel Educatie Platform. De gastlessen zijn geschikt voor kinderen in de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Na een gastles zijn de leerlingen op de hoogte van de gezondheidseffecten en functionaliteit van olie & vet. Ze gaan zelf aan de slag met het maken van margarine en er wordt een leuke quiz gespeeld. De gastlessen worden kosteloos aangeboden door MVO. De gastlessen zijn vandaag opengesteld voor aanmelding en veel scholen zijn enthousiast want de eerste aanmeldingen komen al binnen.
    Lees meer
  6. De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 9 mei 2019 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  7. Europese limiet voor transvetzuren in de voeding

    Nieuwe - vandaag aangenomen - Europese wetgeving bepaalt dat levensmiddelen over 2 jaar niet meer dan 2% transvetzuren (industriële; op vetbasis) in het eindproduct mogen bevatten. Transvetzuren komen in Nederland al jarenlang vrijwel niet meer in de voeding voor waardoor er in Nederland al sinds geruime tijd geen volksgezondheidsissue meer is. In andere Europese landen is dit soms nog wel het geval.
    Lees meer
  8. Vetzuursamenstellingen van veelgebruikte oliën geanalyseerd

    Recent is een onderzoek afgerond waarin de Wageningen Universiteit analyses heeft uitgevoerd op een aantal in Europa veelgebruikte oliën. De Universiteit heeft dit onderzoek uitgevoerd op verzoek van MVO. Doel is het kunnen beschikken over recente gegevens (getallen, niet ranges) met betrekking tot de vetzuursamenstellingen en het kunnen beschikken over onafhankelijke waardes om als sector mee te kunnen communiceren. Ook autoriteiten kunnen hiermee de beschikking krijgen over goede en recente waardes.
    Lees meer
  9. Feestelijk uitreiking Verantwoord Frituren-fiets aan de Brabantse Restaria Den Doel

    Restaria Den Doel, de prijswinnaar van de Verantwoord Frituren-Facebookactie, heeft op 25 maart 2019 de Verantwoord Frituren Tulpfiets in ontvangst genomen. De eigenaren zijn erg blij met de nieuwe fiets waar hun logo naast het logo van Verantwoord Frituren prijkt. Den Doel frituurt al jaren in vloeibaar frituurvet want, aldus de eigenaren, bij “Den Doel staat de gezondheid van de gast op nummer een!”.
    Lees meer
  10. Kamerbrief over verantwoordelijkheidsverdeling voedselveiligheid

    Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) en minister Schouten (LNV) beschrijven de resultaten van een analyse van de verdeling van de verantwoordelijkheid voor voedselveiligheid tussen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.
    Lees meer