Overzichtspagina

  1. 19 januari 2018

    Importance of oils and fats for the Dutch economy increased

    The Dutch import and export of oils, fats and oilseeds grew strongly in 2017. With more than 8 billion euros the export of oils and fats (5 billion euros) and oilseeds (3.1 billion euros) is in the top of the most important product groups for the Dutch export of agricultural goods. The significance of the sector has also increased with the import of agricultural goods. With 5.5 billion euros of oils and fats and 3.9 billion euros of oilseeds, both imports and exports reached a record high in 2017.
    Lees meer
  2. 19 januari 2018

    Betekenis oliën en vetten voor Nederlandse economie toegenomen

    De Nederlandse in- en uitvoer van oliën, vetten en oliehoudende zaden is in 2017 sterk gegroeid. Met ruim 8 miljard euro staat de export van oliën en vetten (5 miljard euro) en oliehoudende zaden (3,1 miljard euro) in de top van de belangrijkste productgroepen bij de Nederlandse export van landbouwgoederen. Ook bij de import van landbouwgoederen is de betekenis van de sector toegenomen. Met 5,5 miljard euro aan oliën en vetten en 3,9 miljard euro aan oliehoudende zaden bereikten zowel import als export in 2017 een recordhoogte.
    Lees meer
  3. 18 januari 2018

    EP vote on RED II

    The European Parliament agreed to cap the contribution of crop-based biofuels toward national renewable targets for transport, and moved to end the use of palm oil in the production of biodiesel. In a vote on revising the Renewable Energy Directive, MEPs agreed a 12 percent transport target for renewable energy by 2030, 10 percent of which will be met with second-generation, waste-based biofuels and renewable electricity. They capped the contribution of first-generation crop-based biofuels at countries’ 2017 consumption levels, but no higher than 7 percent.
    Lees meer
  4. Nieuwe 'infokaart' met achtergronden over het verhitten van oliën en vetten

    Door verhitting wordt ons voedsel smakelijker en beter verteerbaar en kunnen we voedsel langer bewaren. Maar verhitten heeft niet alleen gewenste effecten, er treden ook ongewenste effecten op. Ook in de oliën en vetten die gebruikt worden om het voedsel in te verwarmen, kunnen ongewenste effecten optreden. In deze infokaart lezen gezondheidsprofessionals en andere geïnteresseerden hoe zij de gunstige eigenschappen van oliën en vetten bij verhitten zo goed mogelijk kunnen behouden en welke olie- en vetproducten geschikt zijn voor verhitting.
    Lees meer
  5. 22 december 2017

    PERSBERICHT: Meer inzamelpunten nodig voor gebruikt frituurvet

    Campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ nodigt supermarkten, gemeenten, kinderboerderijen en verenigingen uit inzamelpunt te worden.
    Lees meer
  6. 21 december 2017

    Wet zorgplicht kinderarbeid aangehouden

    De Eerste Kamer heeft dinsdag de behandeling van het initiatiefvoorstel-Kuiken Wet zorgplicht kinderarbeid na de eerste termijn op verzoek van de initiatiefnemer, Tweede Kamerlid Attje Kuiken, aangehouden.
    Lees meer
  7. 12 december 2017

    Registration now open for Food & Feed Safety Course

    Just recently we notified you about the new courses that have been developed within MVO Academy. Now we are pleased to present you the new and adjusted Food & Feed Safety course.
    Lees meer
  8. 23 november 2017

    Europa op weg naar 100% duurzame palmolie

    Europa importeert 69% CSPO voor voeding. Europese voedselindustrie gebruikt 60% CSPO
    Lees meer
  9. 15 november 2017

    Start inschrijving nieuwe cursussen MVO Academy

    Onder de noemer MVO Academy organiseert MVO verschillende cursussen, workshops en gastlessen over oliën en vetten. Zo is er jaarlijks een cursus over voedselveiligheid, geeft MVO gastlessen over de sector en over allerlei verschillende aspecten van oliën en vetten bij universiteiten en hogescholen. Daarnaast is er voor geïnteresseerden het digitale MVO Kenniscentrum en bestaat de mogelijkheid voor een in-company-training.
    Lees meer
  10. Artikel Trouw: 'Palmolie niet de grote boosdoener'

    Inzet voor duurzame productie is beter dan het boycotten van palmolie. Dat is de kern van een artikel dat vandaag verscheen in het dagblad Trouw. Het opiniestuk van MVO-directeur Frans Claassen, waarin hij reageert op een eerder gepubliceerd artikel van de organisatie Palmolievrij, maakt duidelijk dat het bedrijfsleven al jaren werkt aan verduurzaming van de productie en het vergroten van de vraag naar duurzame palmolie. Het boycotten van palmolie is geen oplossing voor de duurzaamheidsuitdagingen en zal problemen alleen maar verschuiven of zelfs vergroten.
    Lees meer