Overzichtspagina

 1. 8 juli 2021

  MVO-themamiddag over front-of-pack logo’s

  Consumenten die in één oogopslag kunnen zien hoe gezond en hoe duurzaam een product is. Dat kan de meerwaarde van keuzelogo zijn in het kader van gezondheidspreventie en duurzaamheid.
  Lees meer
 2. NVWA publiceert jaarbeeld en meerjarenagenda

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het jaarbeeld 2020 en de meerjarenagenda gepubliceerd. In beide documenten staan 7 publieke belangen centraal, terreinen waarop de NVWA toezicht houdt; waaronder voedselveiligheid.
  Lees meer
 3. 7 mei 2021

  Nieuwe MVO-factsheet over duurzame soja


  Lees meer
 4. 28 april 2021

  Exportwaarde oliën- en vettensector stijgt in 2020 tot 12,3 miljard euro (+16%)

  De Nederlandse im- en export van oliezaden, oliën, vetten en aanverwante producten is - zowel in volume als in waarde - in 2020 wederom sterk gestegen. Bijna alle productcategorieën: oliezaden, plantaardige oliën en vetten, dierlijk vet, UCO’s (gebruikte oliën en vetten), biodiesel en lecithine, laten groei zien. Daarmee is de betekenis van de oliën- en vettenindustrie voor de Nederlandse economie verder toegenomen.
  Lees meer
 5. 19 maart 2021

  MVO presenteert het jaarverslag 2020 en het jaarplan 2021


  Lees meer
 6. 15 december 2020

  Eindejaarscampagne ‘Frituurvet Recycle Het!’

  De feestdagen staan weer voor de deur. En hoewel ze dit jaar in een klein gezelschap gevierd moeten worden, zullen Nederlanders traditiegetrouw in groten getale oliebollen gaan bakken. Een groot deel van de gebruikte frituurolie verdwijnt daarbij bij het restafval of in het riool. “Dat is zonde”, vindt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “aangezien het vet hergebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het maken van biobrandstoffen. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze leefomgeving”.
  Lees meer
 7. Wijziging NVWA-tarieven per 1 januari 2021

  De tarieven die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij bedrijven en personen die activiteiten verrichten die bedrijfsmatig zijn in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1 januari 2021. De tarieven gaan in 2021 met maximaal 1,7% omhoog.
  Lees meer
 8. 18 november 2020

  Nieuwe voedingsrichtlijn Diabetes

  Vrijdag 13 November is de nieuwe voedingsrichtlijn gepubliceerd voor mensen met diabetes. De vorige richtlijn dateerde uit 2015 met een kleine update in 2018. De nieuwe richtlijn beveelt aan een voedingspatroon rijk aan groente en fruit, volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, plantaardige oliën, met weinig toegevoegd suiker, zout en bewerkt vlees en zonder suikerhoudende dranken is volgens deze richtlijn geschikt voor mensen met diabetes. Deze uitgangspunten komen terug in verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbeperkt, vetbeperkt, mediterraan, DASH en vegetarisch voedingspatroon en ook in de Schijf van Vijf.
  Lees meer
 9. 25 september 2020

  Persbericht: 89% van het frituurvet in de horeca is vloeibaar

  Vandaag is de Campagne Verantwoord Frituren met een persbericht gekomen waarin melding wordt gemaakt van het feit het gebruik van vloeibaar frituurvet in de horeca in 15 jaar tijd is gestegen van 51% tot 89% in 2019. Sinds de start van de Campagne Verantwoord Frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. Dat is een belangrijk resultaat want vloeibaar frituurvet is gezonder dan vast frituurvet doordat ze vooral onverzadigde vetzuren bevatten die helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
  Lees meer
 10. 17 september 2020

  Lancering Platform Voeding Nederland

  Platform Voeding Nederland is een nieuw samenwerkingsverband tussen 7 partijen met autoriteit op het gebied van voeding. Het platform is ontstaan vanuit de behoefte aan eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding richting (zorg)professionals. Het platform richt zich op het bevorderen van onderbouwde informatie, adviezen en scholing op het gebied van voeding, door samenwerking en afstemming.
  Lees meer