Overzichtspagina
-
Eindejaarscampagne ‘Frituurvet Recycle Het!’
De feestdagen staan weer voor de deur. En hoewel ze dit jaar in een klein gezelschap gevierd moeten worden, zullen Nederlanders traditiegetrouw in groten getale oliebollen gaan bakken. Een groot deel van de gebruikte frituurolie verdwijnt daarbij bij het restafval of in het riool. “Dat is zonde”, vindt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “aangezien het vet hergebruikt kan worden voor bijvoorbeeld het maken van biobrandstoffen. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor onze leefomgeving”.
Lees meer
-
Wijziging NVWA-tarieven per 1 januari 2021
De tarieven die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij bedrijven en personen die activiteiten verrichten die bedrijfsmatig zijn in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1 januari 2021. De tarieven gaan in 2021 met maximaal 1,7% omhoog.
Lees meer
-
Nieuwe voedingsrichtlijn Diabetes
Vrijdag 13 November is de nieuwe voedingsrichtlijn gepubliceerd voor mensen met diabetes. De vorige richtlijn dateerde uit 2015 met een kleine update in 2018. De nieuwe richtlijn beveelt aan een voedingspatroon rijk aan groente en fruit, volkoren graanproducten, noten, peulvruchten, plantaardige oliën, met weinig toegevoegd suiker, zout en bewerkt vlees en zonder suikerhoudende dranken is volgens deze richtlijn geschikt voor mensen met diabetes. Deze uitgangspunten komen terug in verschillende voedingspatronen, zoals een koolhydraatbeperkt, vetbeperkt, mediterraan, DASH en vegetarisch voedingspatroon en ook in de Schijf van Vijf.
Lees meer
-
Persbericht: 89% van het frituurvet in de horeca is vloeibaar
Vandaag is de Campagne Verantwoord Frituren met een persbericht gekomen waarin melding wordt gemaakt van het feit het gebruik van vloeibaar frituurvet in de horeca in 15 jaar tijd is gestegen van 51% tot 89% in 2019. Sinds de start van de Campagne Verantwoord Frituren in 2004 is het overgrote deel van de cafetaria’s in Nederland overgestapt van vast naar vloeibaar frituurvet. Dat is een belangrijk resultaat want vloeibaar frituurvet is gezonder dan vast frituurvet doordat ze vooral onverzadigde vetzuren bevatten die helpen een normaal cholesterolgehalte te behouden.
Lees meer
-
Lancering Platform Voeding Nederland
Platform Voeding Nederland is een nieuw samenwerkingsverband tussen 7 partijen met autoriteit op het gebied van voeding. Het platform is ontstaan vanuit de behoefte aan eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding richting (zorg)professionals. Het platform richt zich op het bevorderen van onderbouwde informatie, adviezen en scholing op het gebied van voeding, door samenwerking en afstemming.
Lees meer
-
MVO: steun en kritiek bij SER-duurzaamheidskader biomassa
Biomassa is een belangrijke bron om de energievoorziening te verduurzamen. Er is echter veel discussie over hoe duurzaam het echt is. Het kabinet wil daarom dat er een kader komt voor duurzame biomassa en de SER heeft daarover op 8 juli 2020 een advies uitgebracht. MVO heeft bij de totstandkoming van het advies de volgende punten naar voren gebracht.
Lees meer
-
Nieuwe Ter Perse verschenen
Op 6 juli 2020 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
Lees meer
-
Mogelijkheid tot inschrijven voor de FNLI Award 2020
Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook zonder coronacrisis werken er mensen in onze industrie dagelijks aan inspirerende projecten die het verschil maken in Nederland. De FNLI reikt daarom op 24 september 2020 de tweede editie van de FNLI Award uit aan dé ‘Frontrunner van de Levensmiddelenindustrie’.
Lees meer
-
MVO Netwerkevent 2020 definitief geannuleerd
Lees meer
-
Jaarverslag en jaarplan
MVO presenteert graag het jaarverslag 2019 en het jaarplan 2020.
Lees meer
Wij maken gebruik van cookies
Om uw bezoek aan onze website beter af te stemmen op uw voorkeuren maken we gebruik van cookies. Deze cookies zijn nodig om het bezoek aan onze site te meten en om het mogelijk te maken informatie te delen via social media zoals Twitter. U leest hier meer over in ons privacybeleid.
Ik ga akkoord
Nee liever niet