Overzichtspagina

  1. 17 september 2020

    Lancering Platform Voeding Nederland

    Platform Voeding Nederland is een nieuw samenwerkingsverband tussen 7 partijen met autoriteit op het gebied van voeding. Het platform is ontstaan vanuit de behoefte aan eenduidige, wetenschappelijk onderbouwde informatie over voeding richting (zorg)professionals. Het platform richt zich op het bevorderen van onderbouwde informatie, adviezen en scholing op het gebied van voeding, door samenwerking en afstemming.
    Lees meer
  2. MVO: steun en kritiek bij SER-duurzaamheidskader biomassa

    Biomassa is een belangrijke bron om de energievoorziening te verduurzamen. Er is echter veel discussie over hoe duurzaam het echt is. Het kabinet wil daarom dat er een kader komt voor duurzame biomassa en de SER heeft daarover op 8 juli 2020 een advies uitgebracht. MVO heeft bij de totstandkoming van het advies de volgende punten naar voren gebracht.
    Lees meer
  3. Nieuwe Ter Perse verschenen

    Op 6 juli 2020 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  4. 6 april 2020

    Mogelijkheid tot inschrijven voor de FNLI Award 2020

    Terwijl het coronavirus bijna alle Nederlanders thuishoudt, blijven werknemers in de voedselketen aan het werk voor ons allemaal. Maar ook zonder coronacrisis werken er mensen in onze industrie dagelijks aan inspirerende projecten die het verschil maken in Nederland. De FNLI reikt daarom op 24 september 2020 de tweede editie van de FNLI Award uit aan dé ‘Frontrunner van de Levensmiddelenindustrie’.
    Lees meer
  5. 26 maart 2020

    MVO Netwerkevent 2020 definitief geannuleerd


    Lees meer
  6. 26 maart 2020

    Jaarverslag en jaarplan

    MVO presenteert graag het jaarverslag 2019 en het jaarplan 2020.
    Lees meer
  7. 3 februari 2020

    Inschrijving Jaarprijs Goede Voeding 2020 geopend

    Op 7 april 2020 wordt de Jaarprijs Goede Voeding voor de éénentwintigste keer uitgereikt. Ondernemingen kunnen binnen deze competitie laten zien hoe zij bezig zijn met productverbeteringen die bijdragen aan een gezonder voedingspatroon van de Nederlanders. Het accent van de prijs ligt op het bereiken van verbeterde producten waaraan bijvoorbeeld minder zout, verzadigd vet en/of toegevoegd suiker is toegevoegd of producten die meer vezel bevatten.
    Lees meer
  8. 20 januari 2020

    Naar een CO2-neutrale MVO-sector

    De klimaatdoelstellingen van het kabinet en het klimaatakkoord zijn direct van invloed op de gehele oliën- en vettenketen. Nederland werkt nationaal aan 49% minder CO2 uitstoot in 2030 ten opzichte van 1990, en wil, als andere landen meedoen, de Europese doelstelling verhogen naar 55%. Dat is inmiddels ook het uitgangspunt van de Europese Green Deal die streeft naar volledig klimaatneutraal in 2050.
    Lees meer
  9. Jaarplan NVWA 2020 aangeboden aan de Tweede Kamer

    In het jaarplan staan taken en prioriteiten aangegeven als het gaat om het bewaken van de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn, de veiligheid van voedsel en consumentenproducten en het handhaven van de natuurwetgeving. Er ligt een focus op extra inzet op productveiligheid en mestcontroles.
    Lees meer
  10. 20 december 2019

    Meer dan 50% van gebruikt frituurvet verdwijnt bij het restafval of in het riool

    Meer dan 50% van het door Nederlandse huishoudens gebruikte frituurvet verdwijnt nog steeds bij het restafval of in het riool. “En dat is niet alleen slecht voor onze leefomgeving”, zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, “maar hiermee gooien we ook geld weg. Het recyclen van gebruikt frituurvet levert winst op voor het milieu, voor de bedrijven die er fossielvrije biodiesel van maken én voor de verenigingen of scholen die het gebruikte frituurvet inzamelen. Dat is drie keer winst.”
    Lees meer