Overzichtspagina

  1. 21 januari 2019

    MJA/MEE Resultatenbrochure 2017: gemiddeld 3% efficiencyverbetering; MVO koploper MJA

    In 2017 hebben de deelnemende MJA-bedrijven gemiddeld 3% energie-efficiencyverbetering geboekt ten opzicht van 2016. Voor de 17 MVO bedrijven was dat gemiddeld zelfs 6,3%. De MVO-sector is daarmee in 2017 koploper binnen de Meerjarenafspraak Energiebesparing (MJA) en wordt daarom met name genoemd in de brief van Wiebes aan de Tweede Kamer.
    Lees meer
  2. Jaarplan NVWA 2019

    In 2019 is voedselveiligheid het speerpunt van de NVWA, iets meer dan de helft van de beschikbare toezichtcapaciteit zal hieraan worden besteed.
    Lees meer
  3. 18 december 2018

    Nederlandse huishoudens recyclen 41% van het gebruikte frituurvet

    Nederland heeft inmiddels meer dan 2500 inzamelpunten voor gebruikt frituurvet. Die staan met name bij supermarkten en verenigingen. De meeste inzamelpunten zijn te vinden in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Zuid-Holland. Dat meldt de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ op basis van inzamelgegevens uit 2017. “Toch zijn dat er nog te weinig”, zegt campagneleider Thijs Pasmans. “We roepen gemeenten, verenigingen en supermarkten op om ook inzamelpunt te worden en zich aan te melden.”
    Lees meer
  4. 18 december 2018

    De nieuwe editie van de Ter Perse is verschenen

    Op 18 december 2018 is de digitale nieuwsbrief van MVO voor gezondheidsprofessionals verschenen. De Ter Perse heeft ruim 1000 abonnees.
    Lees meer
  5. 14 december 2018

    Cursussen MVO Academy open voor inschrijving

    Medewerkers van bedrijven in de oliën- en vettenindustrie en van aanverwante bedrijven en organisaties op het gebied van voedsel, veevoer, technologie en energie kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de cursussen ‘Basics of Oils and Fats’, ‘Food & Feed Safety of Oils and Fats’ en ‘Sustainable Sourcing of Oils and Fats’ die in april, juni en september 2019 worden gehouden.
    Lees meer
  6. 3 december 2018

    Palmoliediscussie gedurende begrotingsdebat BHOS


    Lees meer
  7. 30 november 2018

    Nederland en Colombia intensiveren handel in duurzame palmolie

    Samen met de Colombiaanse federatie van palmolieproducenten (Fedepalma), het Initiatief Duurzame Handel en Solidaridad gaat de Nederlandse palmolie-industrie de verduurzaming van de productie in palmolie versnellen. In het bijzijn van de landbouwministers van Colombia en Nederland zette MVO-directeur Frans Claassen deze week zijn handtekening onder een hoopvolle overeenkomst.
    Lees meer
  8. 24 november 2018

    MVO: acties van Greenpeace zijn contraproductief, industrie roept op tot constructieve samenwerking

    “Duurzame palmolie is alleen mogelijk als industrie, overheden, voedingsmiddelenfabrikanten en maatschappelijke organisaties zich daar gezamenlijk voor inzetten. De acties van Greenpeace schieten hun doel voorbij en zijn contraproductief” zegt Frans Claassen, directeur van MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten en voorzitter van de European Palm Oil Alliance (EPOA).
    Lees meer
  9. 23 november 2018

    Nationaal Preventieakkoord ondertekend

    Op 23 november is het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. Het akkoord wil bereiken dat we in Nederland gezonder worden door het aanpassen van de leefstijl. Door roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken kan de gezondheid van heel veel Nederlanders verbeteren. In het akkoord staan afspraken tussen meer dan 70 verschillende organisaties in Nederland.
    Lees meer
  10. 20 november 2018

    Wat eet Nederland

    Op 20 november 2018 is de voedselconsumptiepeiling over de periode van 2012 – 2016 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat Nederlanders de laatste jaren meer fruit zijn gaan eten. De consumptie van alcohol, aardappelen, vetten en oliën, zuivel, suiker en snoepgoed en vlees nam af. Hoge innames worden o.a. gezien voor vetten, verzadigde vetzuren en (hoewel afnemend) alcohol. De inname van koolhydraten, eiwitten, onverzadigde vetzuren en transvetzuren in Nederland voldoet aan de aanbevelingen, aldus het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu. De meeste verzadigde vetzuren zijn afkomstig van zuivel (33%) gevolgd door vlees(producten) (19%), voor onverzadigde vetzuren zijn dit vooral de vlees(producten), gevolgd door de vetten en oliën.
    Lees meer