Home
Zoeken Menu

Actueel

Nieuwe Consumentenfolder over oliën en vetten

MVO introduceert een nieuwe folder voor consumenten over waarom oliën en vetten passen in een gezonde voeding. De folder heet: ‘Oliën en vetten, kies gezond en lekker’. De folder bevat informatie over smeren, bakken, braden, frituren en oliën en vervangt daarmee vier deelfolders over deze onderwerpen. In de folder wordt benadrukt dat kiezen voor oliën en vetten natuurlijk, gezond en lekker is.

Zo gaat de folder onder meer in op de verschillende vetzuren en vitamines in vetten. De folder gaat in op aanbevolen hoeveelheden voor vetten en oliën en op de natuurlijke bronnen van vetten. Daarnaast hoe je etiketten moet lezen als het over vetten gaat en de functie van vet in een voedingsmiddel. De folder bevat veel praktische tips en weetjes. 

 

Diëtisten en andere gezondheidsprofessionals kunnen deze folder bestellen om uit te delen. De folder vormt een aanvulling op de MVO-informatiekaarten met achtergrondinformatie over allerlei onderwerpen die met vetten te maken hebben. Onze informatiekaart over Cholesterol en Omega-3 vetzuren zijn ook net vernieuwd. De MVO-materialen zijn (gratis) te bestellen via www.mvo.nl/bestel.

 


Professionals |

Deel deze pagina: