Home
Zoeken Menu

NIEUW INZAMELMEUBEL VOOR GEBRUIKT FRITUURVET BIJ 20 KINDERBOERDERIJEN

Het inleveren van vet, kleding en elektrische apparatuur voor recycling wordt steeds makkelijker. Binnenkort krijgen 20 kinderboerderijen in Den Haag en Rotterdam een nieuw meubel voor het inleveren van spullen die kunnen worden gerecycled. Ook gebruikt frituurvet kan daar worden ingeleverd. De nieuwe recyclebakken zijn inmiddels feestelijk in gebruik genomen op kinderboerderij de Bokkesprong in Rotterdam en Stadsboerderij De Woelige Stal in Den Haag.

Goede informatie over het scheiden van afval en een plek waar je makkelijker vet, textiel en gebruikte apparaten kwijt kan, loont. 20 Kinderboerderijen in de Randstad krijgen een nieuw recyclemeubel waar vet, kleding en elektrische apparatuur kunnen worden ingeleverd. Dat kon eerder ook al, maar nu is het duidelijker aangegeven. De ingezamelde spullen worden hergebruikt. Zo wordt van het ingeleverde frituurvet biobrandstof gemaakt, een duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen.

Het meubel is voor de campagne ‘Vet Recycle Het!’ ontwikkeld door MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, in samenwerking met Wecycle, Reshare en de kinderboerderijen.

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

inleverpunten

Lever je gebruikte olie en vet in voor recycling

Bij steeds meer supermarkten, scholen, sportclubs en milieustraten staat een gele container. Lever gebruikt frituurvet in bij een van de inzamelpunten bij jou in de buurt.

recycling

Van gebruikt frituurvet naar biobrandstof

Gebruikte oliën en vetten krijgen een tweede leven als biobrandstof. Zo gebruiken we minder fossiele brandstof (aardolie en kolen) en verminderen we de uitstoot van CO2. Hier zie je hoe.

goed doel!

Help Noud aan een hulphond

Frituurvet inzamelen om de zevenjarige Noud uit Zoetermeer aan een hulphond te helpen. Dat is de actie die Noud's moeder Froukje is gestart, en waar we vanuit de campagne "Frituurvet Recycle het!' graag een bijdrage aan leveren.