Vacature beleidsmedewerker voedsel- en diervoederveiligheid

Het Comité van Graanhandelaren en MVO zijn op zoek naar een enthousiaste beleidsmedewerker voedsel- en diervoederveiligheid (V/M).

Ben je op zoek naar een baan met impact? Vind je de kwaliteit en veiligheid van ons voedsel belangrijk? Ben je analytisch en strategisch sterk, maar ook goed in het leggen en onderhouden van contacten? Dan is deze functie echt iets voor jou.

De baan
Als beleidsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van (internationale) ontwikkelingen op het terrein van voedsel- en diervoederveiligheid én de agri- food supply chain voor de ketens van granen, peulvruchten, oliezaden, oliën en vetten.

Je vertaalt deze ontwikkelingen naar voor bedrijven relevante informatie, formuleert en coördineert standpunten en draagt deze uit. Je onderhoudt contacten met bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties.

Wij bieden:

 • een afwisselende functie binnen een dynamische en maatschappelijk relevante werkomgeving
 • een 38-urige werkweek en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden
 • een reiskostenvergoeding, een goede pensioenregeling en collectieve verzekeringen
 • een maandsalaris dat zal liggen tussen € 2.500,- en € 3.500,- , afhankelijk van opleiding, leeftijd, kennis en ervaring

Standplaats is Zoetermeer, deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. 

Je hebt:

 • een afgeronde opleiding levensmiddelentechnologie, voeding of diervoeding op HBO of academisch niveau met als specialisatie voedsel- en diervoederveiligheid
 • gevoel voor beslissingsprocessen op het raakvlak van bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties
 • bij voorkeur werkervaring in een vergelijkbare omgeving
 • sterk ontwikkelde communicatieve en adviesvaardigheden
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels

 Je bent:

 • Initiatiefrijk, doortastend, positief-kritisch, oplossingsgericht en een teamspeler.
 • Daarnaast ben je een energieke persoonlijkheid met een ‘hands on’ mentaliteit

Wie zijn wij

Het Comité van Graanhandelaren (Het Comité) behartigt de belangen van ongeveer 120 bedrijven die actief zijn in de agri-business, en zich bezighouden met de handel, productie en distributie van onbewerkte, bewerkte en verwerkte granen, oliezaden en diervoedergrondstoffen. De vereniging ontplooit hierbij diverse activiteiten, zoals belangenbehartiging, informatievoorziening, het opstellen en beheren van standaardhandelscontracten, arbitrage en het organiseren van opleidingen en seminars. Zie ook www.graan.com.

MVO – de ketenorganisatie voor oliën en vetten vertegenwoordigt 95% van de ondernemingen in Nederland die actief zijn in de keten van productie, verwerking en handel van plantaardige en dierlijke oliën en vetten. Als ketenorganisatie is MVO de belangenbehartiger, spreekbuis en dienstverlener voor een van de grootste agrarische sectoren in Nederland. We richten we ons op vier thema’s: duurzame ontwikkeling, voeding en gezondheid, handelspolitiek en voedsel- en diervoederveiligheid. Kijk ook eens op www.mvo.nl.

In deze functie rapporteer je aan Paulien van de Graaff, secretaris van Het Comité en/of Frans Claassen, directeur van MVO. De verdeling tussen de werkzaamheden ten behoeve van Het Comité en MVO bedraagt circa 60-40%.

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact op nemen met Paulien van de Graaff (Het Comité), tel: 06 5103 3312 / email: p.vandegraaff@graan.com of Ron van Noord (MVO), tel: 06 1072 4089 / email: noord@mvo.nl

Je kunt je sollicitatiebrief en CV tot uiterlijk vrijdag 31 juli 2020 mailen naar Ketterij@mvo.nl.

Klik hier voor de vacature.

Laatst gewijzigd: 23 juni 2020