‘MVO ontmoet Wageningen University & Research’ 15 maart 2018

Dit jaar vindt het jaarlijkse MVO Netwerkevent, dat wij samen met Wageningen University & Research organiseren, plaats op donderdag 15 maart a.s.. Het 100-jarig bestaan van Wageningen University & Research (WUR) in 2018 is een mooie aanleiding de bestaande banden te versterken.

De Nederlands bedrijven die actief zijn in de oliën- en vettenindustrie en relaties van MVO krijgen de unieke gelegenheid nader kennis te maken met de expertise en mensen achter WUR en omgekeerd.
 
Het RIKILT, Food & Biobased Research en Agro Technology & Food Science (cluster Humane Voeding) geven een kijkje achter de schermen. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor maximaal twee bezoeken. De bezoeken starten om 12:45 uur. Meer informatie over de bezoeken. Na de mogelijkheid om persoonlijk in contact te komen met wetenschappers en hun instituten volgt vanaf 15:00 uur een aantal interessante presentaties. 

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research: 'From agricultural to food policy and beyond'.

Dr. ir. Frans Kampers, Coördinator Innovatieve technologieën van Wageningen University & Research: 'Food Transition 2030, focus op de uitdaging om in de komende 10 tot 20 jaar de overgang naar een duurzaam, betaalbaar, betrouwbaar en kwalitatief voedselsysteem te realiseren dat voldoet aan de behoeften van een diverse en groeiende wereldbevolking'.

Ook vertellen de volgende sprekers over hun onderzoek:
- MSc. Jing Yan (Rikilt) over de authenticiteit van oliën en vetten;
- MSc. David Franciolus (Food and Biobased Research) over wax op plantaardige oliebasis in industriële toepassingen;
- Dr. Gonne Beekman (Economic Reasearch) over het belang van inclusieve duurzame handel.

Het MVO Netwerkevent begint om 12:00 uur bij Wageningen University & Research (gebouw Orion) en we sluiten af met een netwerkborrel in gebouw Forum. U kunt zich voor de diverse onderdelen van het programma aanmelden via dit registratieformulier.

We verheugen ons erop u te ontmoeten op 15 maart a.s.!