Home
Zoeken Menu

KOFFIETAART MET WALNOTEN

Bij de lancering van Vettefeiten hoort natuurlijk taart.

We kozen een heerlijk recept van Jamie Oliver en maakten een eigen variant: we volgden het advies van de Gezondheidsraad en vervingen de boter door zachte en vloeibare margarine.

Ingrediënten

225 g vloeibare margarine
225 g zelfrijzend bakmeel
225 g suiker
4 losgeklopte eieren
2 tl oploskoffie opgelost in 2 el kokend water

voor het glazuur:
150 g zachte margarine
150 g poedersuiker
2 tl oploskoffie opgelost in 1 el kokend water

garnering:
75 g gehakte walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet twee ronde taartvormen van 22 cm in en bekleed ze met bakpapier. Doe 225 g vloeibare margarine met zelfrijzend bakmeel, de suiker, de losgeklopte eieren en 2 tl oploskoffie opgelost in 2 el kokend water in een keukenmachine.
Meng, maar niet te lang, anders wordt de cake te compact. Verdeel over de vormen, strijk de het beslag glad. Bak 25-30 minuten, tot de cake veert als je erop drukt. Laat 5 minuten afkoelen in de vormen. Keer ze op een rooster. Doe voor het glazuur de zachte margarine, poedersuiker en 2 tl oploskoffie opgelost in 1 el kokend water in de keukenmachine. Meng alles. Bestrijk de bovenkant van de afgekoelde cakes met glazuur, plak ze op elkaar. Bestrooi met gehakte walnoten en serveer.

 

Deel deze pagina: