Home
Zoeken Menu

GEDROOGDE TOMATEN

Erg leuk om zelf te maken en veel lekkerder dan uit de winkel: gedroogde tomaatjes in olie.

Ingrediënten: 

500 gram cherrytomaatjes
3 eetl. olijfolie
1 teen knoflook
15 gr. rozemarijn (of tijm of basilicum)
250 ml. olijfolie of zonnebloemolie

Bereiding:

Snijd de tomaten doormidden en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snijd de gepelde knoflookteentjes in dunne schijfjes en strooi deze, samen met peper, zout en kleingesneden rozemarijnblaadjes over de tomaten. Sprenkel de olijfolie erover en laat de tomaten op 100°C gedurende 1,5 tot 2 uur drogen. Afhankelijk van de grootte van de tomaten kan dit langer of korter zijn. Gebruik naar smaak ook eens tijm of basilicum in plaats van rozemarijn.

Doe de gedroogde tomaten in een mooie pot en vul deze tot de rand met olie. Lekker in een salade of op bruschetta met een beetje rucola en parmezaanse kaas!

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

kiezen en kopen

Olijfolie

In de supermarkt vind je veel soorten olijfolie. Van extra vierge voor in een salade tot milde olijfolie om in te bakken. In Nederland zijn 3 soorten olijfolie verkrijgbaar, geraffineerde olijfolie, vierge olijfolie en extra vierge olijfolie. Waar moet je op letten?

Gewas

Zonnebloemolie: veelgebruikt en veelzijdig

Wereldwijd is zonnebloemolie één van de meest gebruikte oliën. Zonnebloemolie is rijk aan onverzadigde vetzuren: het bevat zo’n 90% onverzadigde en 10% verzadigde vetzuren.

productinformatie

Biologische oliën en vetten

Veel oliën en vetten zijn ook in een biologische variant verkrijgbaar. Biologisch onderscheidt zich van gangbaar door extra eisen voor milieu en natuur. Hoe herken je biologische oliën en vetten?