De staat van voedsel- en diervoederveiligheid - Het belang van toezicht, handhaving en opsporing Hoe kunnen we de samenwerking tussen toezichthouders en bedrijfsleven verbeteren?

De Nederlandse oliën- en vettenindustrie bevordert en bewaakt de veiligheid en kwaliteit van de grondstoffen, producten en productiemethoden in de sector. De industrie is verantwoordelijk voor een veilige en transparante keten en ontwikkelt en deelt kennis, expertise en best practices om voedsel- en diervoederveiligheid te kunnen waarborgen.

Het overheidstoezicht op de productie van voedingsmiddelen en diervoeders is in handen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), die via risicogerichte inspecties controleren of het bedrijfsleven aan de wettelijke eisen op het gebied van voedsel- en diervoederveiligheid en milieu voldoet.

Regels op nationaal en internationaal (EU) niveau garanderen een veilige en duurzame productie van grondstoffen en eindproducten. Het niet volgens de wetgeving handelen kan grote en vervelende consequenties hebben voor personen, bedrijven en onze gehele MVO-industrie.
 
MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten organiseert een mini-symposium over toezicht, handhaving en opsporing waarin de rollen van de NVWA en de ILT en van hun opsporingsdiensten worden uitgelegd. Vanuit de MVO industrie delen we ervaringen op dit gebied en stellen we gezamenlijk de ‘lessons learned’ vast. 
 
Dit mini-symposium voor leden vindt plaats op dinsdag 11 september 2018 in het Muntgebouw, Leidseweg 90 in Utrecht. Het mini-symposium is van 13.30 tot 16.45 uur en eindigt met een netwerkborrel.

12.30 - Inloop met lunch 
13.30 - Welkom en introductie Frans Claassen, directeur MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten en Pieter Cloo, dagvoorzitter
13.40 - Lisette Broersen, Divisiehoofd Regie & expertise - Directie Handhaven (NVWA): Toezicht en handhaving vanuit een nieuwe organisatie / focus oliën- & vettensector  
14.10 - Marina de Gier, Expertleader IMPEL Waste & TFS: Van Afval naar zekere en veilige grondstof
14.40 - Anne Mariët, Acquisiteur Intelligence - Senior Inspecteur (NVWA IOD): De functie van een inlichtingen- en opsporingsdienst
15.10 - Pauze
15.45 - Paneldiscussie met praktijkvoorbeelden
16.45 - Netwerkborrel

Voor vragen of om u aan te melden kunt u contact opnemen met Jolanda van Roon of Sanneli Kingma.