Home
Zoeken Menu
Home Professionals

PROFESSIONALS

Om praktijkondersteuners, -verpleegkundigen, doktersassistenten of gewichtsconsulenten te helpen de patiënt te overtuigen van het belang van een verantwoorde vetkeuze, geeft deze site een aantal hulpmiddelen. Gezondheidsprofessionals vinden hier materialen met extra achtergrondinformatie.
Meer informatie
gewas

90 procent van de palmolie in Nederland is duurzaam

Van alle palmolie die in 2016 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 90% duurzaam geproduceerd. Maar wat is duurzame palmolie eigenlijk?

Bestellen

Nieuwe infomaterialen beschikbaar

Over omega-3 vetzuren en plantensterolen zijn nieuwe infokaarten beschikbaar. Ook is er een nieuwe draaischijf. Deze zijn te downloaden en gratis te bestellen. 

Gezondheid

Omega-3: wat is het effect en waar zit het in?

Omega-3 vetzuren zijn belangrijk voor je gezondheid. Wat zijn omega-3 vetzuren precies, wat zijn de gezondheidseffecten en waar zitten ze in?

Draaischijf

Het ene vet is het andere niet

In de supermarkt is er volop keuze in oliën en vetten voor op de boterham of in de pan. Wat zijn de verschillen? Deze draaischijf laat het zien én geeft informatie over de functionaliteit van vetten in voedingsmiddelen.

nieuwsbrief

Ter Perse

Nieuws over wetenschappelijke onderzoek, gezondheidsbeleid, en de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Meld je hier aan en ontvang onze gratis nieuwsbrief elk kwartaal in je mailbox.

voor professionals

De vette koffer

De Vette Koffer is een hulpmiddel voor gezondheidsprofessionals om te gebruiken bij de communicatie over vetten. Het laat de verschillen zien van een aantal veelgebruikte oliën en vetten.