Overzichtspagina

 1. Artikel Trouw: 'Palmolie niet de grote boosdoener'

  Inzet voor duurzame productie is beter dan het boycotten van palmolie. Dat is de kern van een artikel dat vandaag verscheen in het dagblad Trouw. Het opiniestuk van MVO-directeur Frans Claassen, waarin hij reageert op een eerder gepubliceerd artikel van de organisatie Palmolievrij, maakt duidelijk dat het bedrijfsleven al jaren werkt aan verduurzaming van de productie en het vergroten van de vraag naar duurzame palmolie. Het boycotten van palmolie is geen oplossing voor de duurzaamheidsuitdagingen en zal problemen alleen maar verschuiven of zelfs vergroten.
  Lees meer
 2. Monitor duurzame agro-grondstoffen 2016 gelanceerd


  Lees meer
 3. Nederlandse voedingsmiddelenindustrie gebruikt opnieuw meer duurzame palmolie

  Van alle palmolie die in 2016 door de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie is verwerkt, is 90% duurzaam. Dit blijkt uit het rapport van de Dutch Alliance for Sustainable Palm Oil (DASPO). Ook het aandeel fysiek gescheiden duurzame palmolie nam toe in 2016: van de gebruikte duurzame palmolie was 67% ‘Segregated’ gecertificeerd.
  Lees meer
 4. Joint Council for Palm Oil Producing Countries plan to meet with EP and EC on recent Palm Oil resolution


  Lees meer
 5. Tropical deforestation and forest fires: what's the role of palm oil?

  New EPOA factsheet
  Lees meer
 6. DG ENVI voted on “Palm oil and deforestation of rainforests”

  In the summer of 2016 the European Parliament decided to write a report on palm oil and deforestation of rainforests. Numerous discussions and amendments followed. Last Thursday the European Parliament Environmental (ENVI) Committee voted on the report and the final amendments.
  Lees meer
 7. 28 februari 2017

  Kamerbrief minister Ploumen: kabinet blijft duurzame palmolie ondersteunen


  Lees meer
 8. 22 februari 2017

  ‘Frituurvet Recycle Het!’ ondersteunt inzamelactie ‘Help Noud aan een Hulphond’ met 5.000 euro.

  Frituurvet inzamelen om de zevenjarige Noud uit Zoetermeer aan een hulphond te helpen. Aan deze de actie levert de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!' graag een bijdrage. Thijs Pasmans, projectleider van de campagne overhandigde dinsdag 21 februari een cheque ter waarde van 5.000 euro aan Noud.
  Lees meer