Overzichtspagina

 1. Voedselconsumptiepeiling 2012-2014 vergeleken met Schijf van Vijf

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in kaart gebracht wat kinderen en volwassenen in de periode 2012 – 2014 aten en dronken. Vervolgens is dat vergeleken met de aanbevolen hoeveelheden voedingsmiddelen in de Schijf van Vijf. Voor vrijwel alle kinderen en volwassenen ligt de gemiddelde consumptie van smeer- en bereidingsvetten onder de aanbevolen hoeveelheden uit de Schijf van Vijf.
  Lees meer
 2. 14 juli 2017

  Versterking samenwerking MVO - Comité van Graanhandelaren

  Met ingang van 14 juli 2017 is het Comité van Graanhandelaren (Het Comité) gehuisvest bij MVO op de Louis Braillelaan in Zoetermeer. Doel is nauwere samenwerking en efficiency in de back-office services (kantoor, ICT, secretariële ondersteuning) en tegelijkertijd nauwere en effectievere samenwerking op de beleidsonderwerpen. Het Comité en MVO werkten de afgelopen jaren al zeer regelmatig samen op belangrijke dossiers zoals handelspolitiek, ggo-discussie, duurzame grondstoffen (voornamelijk soja) en voedsel- en diervoederveiligheid.
  Lees meer
 3. Duitsland heft verbod voor gebruik dierlijk vet als voedermiddel voor herkauwers op

  De Duitse overheid heeft met ingang van 6 juli 2017 het verbod van dierlijk vet als voedermiddel voor herkauwers opgeheven.
  Lees meer
 4. Voedselconsumptiepeiling 2012-2014 vergeleken met Richtlijnen goede voeding

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft door middel van een voedselconsumptiepeiling gekeken hoe volwassenen (19-79 jaar) aten tussen 2012 en 2014. Dit hebben ze vergeleken met de Richtlijnen goede voeding 2015 van de Gezondheidsraad. Uit dit onderzoek blijkt dat van de geconsumeerde smeer- en bereidingsvetten twee derde zacht of vloeibaar is.
  Lees meer
 5. Monitor duurzame agro-grondstoffen 2016 gelanceerd


  Lees meer
 6. STC-cursus oliën en vetten (incl. oleochemie)

  Het Rotterdamse Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgt in samenwerking met MVO - de ketenorganisatie voor oliën en vetten, binnenkort wederom de cursus ‘Plantaardige en dierlijke oliën en vetten (inclusief oleochemie)’. Deze cursus omvat tien avonden theorie en twee middagen excursie en wordt afgesloten met een examen. Cursusbegeleider is Aniel Jagesser. De start van de nieuwe cursus is op dinsdag 19 september 2017 om 18.30 uur.
  Lees meer
 7. The certification schemes EFISC and GTP join forces, merge as of 1 July 2017.

  Following several years of fruitful cooperation, the European Feed Ingredient Safety Certification Scheme (EFISC) and the COCERAL Good Trading Practice Code (GTP Code) Certification Scheme have decided to join forces thereby also making stronger use of synergies. As of 1st July 2017 GTP and EFISC certification schemes will operate jointly, under the new name “European Feed & Food Ingredients Safety Certification” Aisbl (EFISC-GTP).
  Lees meer
 8. NVWA jaarverslag 2016 beschikbaar

  Op 21 juni heeft Staatssecretaris van Dam (EZ) het jaarverslag van de NVWA over 2016 aan de Tweede Kamer aangeboden.
  Lees meer
 9. New Feed Catalogue published

  On 21 June the European Commission published the revised Feed Catalogue regulation 2017/1017, replacing Reg. (EU) 68/2013.
  Lees meer
 10. Changes to the TSE Regulation (EC) No 999/2001 as per 1st of July 2017

  Regulation changes will allow more export of Processed Animal Proteins (PAP's).
  Lees meer