Home
Zoeken Menu
HomeRecepten Granola: al het goede van zaden, noten en olie

GRANOLA: AL HET GOEDE VAN ZADEN, NOTEN EN OLIE

Goede vetten en andere belangrijke voedingsstoffen in een krokante mix. Dat is Granola. Maak het zelf met dit recept. Supersimpel en heerlijk in yoghurt of kwark!

Ingrediënten:

100 gr. havervlokken
50 gr. blanke hazelnoten
50 gr. blanke amandelen
50 gr. zonnebloempitten
50 gr. lijnzaad
1 zakje vanillesuiker
1 tl. kaneel
1 eetl. appelstroop
3 eetl. zonnebloemolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng de zaden en de noten in een grote kom. Verwarm de appelstroop zodat het vloeibaar wordt en schenk dit door het mengsel van zaden en noten. Voeg kaneel, vanillesuiker en zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel daarop uit. Zet de bakplaat 20 minuten midden in de overn en roer het mengsel na 10 minuten om. Let op dat het niet te bruin wordt. Haal de granola uit de oven en laat het mengsel helemaal afkoelen op de bakplaat. Je kunt de granola eventueel zoeter maken door er rozijnen of gedroogde cranberry's aan toe te voegen, maar dat hoeft niet. Heerlijk in de yoghurt of kwark!

Deel deze pagina:

Bekijk ook eens:

RECEPT

Zelfgemaakte mayonaise

Maak je zelf wel eens mayonaise? Het is makkelijker dan je denkt en heel erg lekker. Maak je eigen variant met bijvoorbeeld dragon of knoflook. Als je dit recept volgt, lukt het altijd!

Gewas

Zonnebloemolie: veelgebruikt en veelzijdig

Wereldwijd is zonnebloemolie één van de meest gebruikte oliën. Zonnebloemolie is rijk aan onverzadigde vetzuren: het bevat zo’n 90% onverzadigde en 10% verzadigde vetzuren.

recept

Rabarbercake met zacht vet en een vleugje vanille

Deze maand kun je nog genieten van verse rabarber. Wij maakten een heerlijk frisse zoetzure rabarbercake. Met zachte margarine en een vleugje vanille.